Investicija od četiri miliona maraka

Bez autora
Aug 16 2012

Četiri miliona maraka novih stranih ulaganja, gradnja hale od 5.900 kvadrata i zaposlenje još 100 radnika, rezultat su razgovora vođenih između načelnika Bosanske Krupe Armina Halitovića i Tajokija Đakinta (Taiocchi Giacinto), generalnog direktora grupacije SIAC iz Italije, koja već ima jedan proizvodni pogon u Bosanskoj Krupi. Početkom avgusta na teren su izašle prve mašine za gradnju nove savremene proizvodne hale koja će, kao i preduzeće "Krupa-kabine", biti u vlasništvu italijanske grupacije koja proizvodi kabine za radne mašine. "Krupa-kabine" vrlo je uspješan kolektiv sa 150 stalno zaposlenih. Ova firma već duže godina radi u tri smjene i lider je u izvozu metalnih proizvoda na području USK. Nova ulaganja utrostručit će izvoz. Generalni direktor SIAC-a rekao je tokom boravka u Bosanskoj Krupi da je izuzetno zadovoljan poslovnom klimom koja je u posljednje tri godine uspostavljena u USK, što je omogućilo da njegova firma izuzetno dobro posluje...

Investicija od četiri miliona marakaČetiri miliona maraka novih stranih ulaganja, gradnja hale od 5.900 kvadrata i zaposlenje još 100 radnika, rezultat su razgovora vođenih između načelnika Bosanske Krupe Armina Halitovića i Tajokija Đakinta (Taiocchi Giacinto), generalnog direktora grupacije SIAC iz Italije, koja već ima jedan proizvodni pogon u Bosanskoj Krupi.

Savremena hala

Početkom avgusta na teren su izašle prve mašine za gradnju nove savremene proizvodne hale koja će, kao i preduzeće "Krupa-kabine", biti u vlasništvu italijanske grupacije koja proizvodi kabine za radne mašine.

"Krupa-kabine" vrlo je uspješan kolektiv sa 150 stalno zaposlenih. Ova firma već duže godina radi u tri smjene i lider je u izvozu metalnih proizvoda na području USK. Nova ulaganja utrostručit će izvoz.

Zadovoljni direktor

Generalni direktor SIAC-a rekao je tokom boravka u Bosanskoj Krupi da je izuzetno zadovoljan poslovnom klimom koja je u posljednje tri godine uspostavljena u USK, što je omogućilo da njegova firma izuzetno dobro posluje.

Rok za završetak nove hale je kraj januara 2013. godine.

Općina odobrava popust ulagačima

Općina Bosanska Krupa svim ulagačima odobrava popuste veće od 50 posto za svu potrebnu dokumentaciju ako se radi o gradnji proizvodnih objekata, a popusti su povoljniji što je veći broj uposlenih radnika.

Sve prinadležnosti Općini mogu se plaćati u ratama.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik